In contact met je kind(eren)

Vragen die een bewuste ouder kan bezighouden zijn;

 • je vraagt je af of je het wel goed doet als ouder
 • je wilt je kind niet belasten met je eigen verleden
 • je heb het gevoel te kort te schieten
 • je voelt je soms schuldig
 • je zoekt een balans tussen beschermen en loslaten
 • je voelt je onzeker
 • je wilt het beste voor je kind, weet niet hoe je dat kan bereiken
 • je wilt voorkomen dat je kind hetzelfde overkomt als jou
 • je hebt het gevoel het nooit goed te doen
 • je voelt je soms onmachtig in de opvoeding
 • je bent geneigd te compenseren door verwennerijen
 • je ervaart negatieve emoties richting je kind, die je niet wilt voelen

Trots kunnen zijn op jezelf en je kind

  HET MOMENT is er voor alle ouders, die eerlijk durven zijn naar zichzelf en durven toegeven dat zij soms twijfelen aan zichzelf in relatie tot hun kind(eren). Die vanuit meer zelfvertrouwen in hun rol van ouder willen staan.In contact met je kinderen Je kind laat soms gedrag zien waar je van te voren niet op had gerekend, er zijn momenten dat je misschien niet weet hoe je hier het beste mee kan omgaan, en als je hebt gehandeld dan vraag je je misschien af doe ik hier wel goed aan. Wat is de beste manier om gedrag te doorbreken. Soms kan het leiden tot spanningen in je gezin of in de relatie met je partner. Hoe zorg je als ouder voor de juiste begeleiding voor je kind in zijn ontwikkeling en proces naar volwassenheid. Je eigen ervaringen zijn daarbij van invloed. Je handelen komt daar uit voort. Als partners heb je ieder je eigen geschiedenis, waardoor je eigen ideeën over opvoeding en ouderschap hebt ontwikkeld. Hoe zorg je er samen voor dat je op één lijn zit richting je kinderen, hoe zorg je dat je samen als ouders kan optrekken in de opvoeding en kinderen de stabiliteit en zekerheid ervaren van hun twee grote voorbeelden; “papa en mama”.

  Als je zelf een moeizame relatie hebt gehad met je ouder(s) of daarin een ouder hebt gemist, of een voorbeeld hebt gehad die je zeker zelf niet wil zijn, dan spelen er extra vraagstukken. Om als ouder in je kracht te staan en dat gene te bieden wat je je eigen kind gunt is het belangrijk om zicht te krijgen op je eigen overtuigingen, je eigen stemmen in je hoofd die ontstaan zijn in je eigen geschiedenis. Een kind verdient een stabiele ouder, die in zichzelf gelooft en die als twijfels belemmeren, opzoek gaat naar ondersteuning om de ouder te kunnen zijn die het kind nodig heeft.

  Het is het grootste cadeau dat je jezelf en daarmee je kinderen kan geven laten zien dat je als volwassene ook nog steeds kan leren.  Trots op iedere ouder die bereidt is om daarin ondersteuning te vragen. In Het Moment is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te onderzoeken wat er nodig is in jullie specifieke situatie, je gaat aan de slag met de doelen die belangrijk zijn om de gewenste situatie te bereiken. Afspraken kunnen zowel op locatie als in de thuissituatie plaatsvinden, dit gaat altijd in gezamenlijk overleg.

  ~Een kind doet niet wat hem wordt gevraagd, maar doet wat hij als voorbeeld mee krijgt ~

   

Reactiemogelijkheid is gesloten