In contact met je ouder(s)

in contact met je oudersKom je als volwassene in de relatie met je ouders steeds in dezelfde situatie terecht die je niet prettig vindt? Ervaar je de relatie als een last of  is er sprake van een moeizaam contact. En wil je loskomen, waardoor er een gezondere relatie kan ontstaan waar je je tevreden over kan voelen. Als je niet weet hoe je dit kan doorbreken, maar ervan overtuigd bent dat de situatie niet uit zichzelf zal veranderen. Dan is HET MOMENT er voor jou om te onderzoeken wat er precies speelt, hoe dat is ontstaan, wat je eigen wensen en mogelijkheden zijn en waar je zelf invloed op hebt.

~De ander of omstandigheden kunnen we niet veranderen, wel hoe je er zelf naar kijkt of mee om gaat~

 
 

Als de relatie met je ouder(s) extra ingewikkeld is

Als een ouder om welke reden dan ook altijd een groot beroep op jou heeft gedaan als kind en nu als volwassene dan is het (extra) lastig om je eigen weg te gaan. Er spelen dan verschillende gevoelens mee die je belemmeren om dat leven te leiden waar je werkelijk jezelf kan zijn in vrijheid en blijheid. Als je aan het roer wilt staan van je eigen leven en je hebt daarin een voorbeeld gemist, dan is dit voor sommige van ons een enorme uitdaging. Hoe ga je om met verantwoordelijkheidsgevoel, schuldgevoelens etc.

Als je graag onafhankelijk in liefdevolle verbinding wilt staan met jezelf en de ander kan HET MOMENT van betekenis zijn. Als je in je jeugd (en huidige leven) je verantwoordelijk hebt gevoelt voor een ouder, dan ben je mogelijk als kind (veel) te kort gekomen. Je hebt iets gemist in de relatie, waar je als kind wel behoefte aan had gehad. Mogelijk wil je dit ontkennen. Of heb je alle begrip voor je ouder. Weet dat het kleine kind ooit andere verlangens koesterde, het feit dat je ouder het niet heeft kunnen bieden kan gevoelens van verdriet of boosheid oproepen, de een zit vol met verwijten en een ander heeft enkel begrip voor de ouder(s).  Zolang we dit niet bewust zijn, kan dat in huidige relaties op een negatieve manier doorwerken. Zelfkennis is belangrijk als je eigenaar wilt worden over je eigen leven; opzoek naar wie je werkelijk bent, hoe je bent gevormd, welke keuzes je daarin (on)bewust hebt gemaakt, wat daarin jou als persoon heeft belemmerd en wat jouw specifieke hulpbronnen zijn om je meest gewenste situatie te creëren.

Als dit het moment is voor jou, neem dan vrijblijvend contact op.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten