In contact met jezelf

HET MOMENT is er voor jou als je niet meer weet wat je voelt, wie je bent of wat je echt wilt.

In onze kinderjaren wordt de basis gelegd van de manier waarop we later in ons leven staan. Als je vooral geleerd hebt voor een ander klaar te staan en je eigen behoeften te negeren, kan je als volwassene vaak uitstekend voor een ander zorgen. Bewust worden welke boodschappen je als kind hebt meegekregen van je ouders en hoe dit doorwerkt in je huidige leven maakt dat je meer vrijheid zult gaan ervaren. Het vraagt bewustwording van het gene onbewust meespeelt in je leven.

in contact met jezelf

Trouw zijn aan jezelf

De vraag is in hoeverre heb je echt leren zorgen voor jezelf of ben je vooral bezig met zorgen voor de behoeften van een ander. Ben jij iemand die naar een ander luistert en het belangrijk vind om de ander serieus te nemen? In hoeverre luister je naar jezelf en neem je jezelf serieus? Voel je wat ‘aardig zijn voor jezelf’ zijn betekent, en vind je dat belangrijk.

Vertrouwen op je eigen Wijsheid

Ieder van ons heeft de mogelijkheid om in contact te komen met zijn eigen Wijsheid. Mogelijk kreeg je in je jeugd te horen dat je eigenwijs was en associeer je dit met iets negatiefs. Heb je in je jeugd ervaren dat je echt je eigen wijsheid mocht volgen. Of werd er voor je beslist, vanuit de beste bedoelingen, en wat is daarvan het effect op jou. Nu je volwassen bent kan het zijn dat je regelmatig twijfelt aan jezelf, of weet je soms geen keuzes te maken, omdat je niet meer weet wat wijsheid is in de huidige situatie voor jezelf. Vele van ons hebben het gevoel afgesneden te zijn van zichzelf en laten keuzes vooral afhangen van anderen. In hoeverre heb je op zelf leren vertrouwen.

Jij bent oké

Kan jij dat voelen en zeggen tegen jezelf of anderen. Als je tevreden bent met jezelf, compassie kan voelen met alles wat er is hoe zou je leven er dan uitzien. Er zijn mensen die vinden de ander altijd oké, maar zijn kritische naar zichzelf. Weer anderen zijn zowel kritische naar zichzelf als de ander. En hoe is het voor jou om jezelf wel oké te voelen, maar de ander niet oké te ervaren. Al deze verschillende ervaringen zorgen voor een onbalans in je leven. Want het niet oké hebben met jezelf heeft gevolgen voor je welbevinden. Alsook het niet oké vinden van anderen zijn weerslag heeft op het contact met de ander. Gaandeweg ons leven hebben we ervaringen opgedaan die maken dat we nu op deze manier in het leven staan.

Ben jij degene die zichzelf beter wil leren kennen, opnieuw wil leren contact maken met jezelf en daardoor jezelf beter begrijpen. Je zult ontdekken wat onbewust meespeelt in je leven, wat je denken beïnvloed, je emoties en je functioneren. Bewustzijn ontwikkelen zal je helpen ontdekken dat je alle antwoorden bij je draagt. Leren zorgen voor jezelf is dan ook leren contact te maken met de signalen die je zelf uitzendt, daar naar leren luisteren en vervolgens je verantwoordelijkheid nemen en er naar handelen. Op deze manier leer je invloed te hebben op je eigen welbevinden. De verbinding met anderen zal (opnieuw) vorm krijgen en je zult meer rust, vreugde en vrijheid ervaren in je leven.

Als dit het moment is voor jou, neem dan vrijblijvend contact op.

Reactiemogelijkheid is gesloten