Over mij

 

Ik ben Yvonne Jong-Terpstra werkzaam in HET MOMENT

Het is mijn missie om een inspirator te zijn en het bewustzijn van mensen te vergroten. Belangrijke waarden voor mij in het leven zijn authenticiteit, autonomie, verbinding en groei.

Als coach bied ik een luisterend oor, zonder oordeel. Ik creëer een veilige plek waar je verhaal er mag zijn en waarin je de ruimte krijgt om jezelf beter te leren kennen, om  vandaar uit jezelf te ontwikkelen en te groeien en het leven te gaan leiden dat bij jouw past, met liefde voor jezelf en de mensen om je heen. Mijn stijl is vanuit compassie een spiegel voorhouden. Als persoon ben ik enthousiast, energiek, warm, betrokken, aandachtig, oprecht, spontaan, optimistisch en gedreven.

De rode draad in mOver mijijn leven is werken met mensen op het gebied van ontwikkeling en welbevinden. Zowel in de jeugdhulpverlening als in mijn eigen coachingspraktijk heb ik veel ervaring bij het begeleiden in het proces van bewustwording en verandering. Ik werk graag met mensen met diverse vragen, problemen of klachten die verband houden met de kwaliteit van het leven, en die streven naar verandering.

 

Op dit moment werk in naast mijn eigen praktijk binnen de jeugdhulpverlening met kinderen, jongeren en gezinnen. Dit doe ik al meer dan twintig jaar met veel plezier. Vanuit het gevoel dat ieder mens recht heeft om gezien en gehoord te worden en een eerlijke kans verdient.

Naast opleidingen en werk heb ik de nodige levenservaring en mijn eigen persoonlijk ontwikkelproces heeft mij gebracht tot de persoon die ik nu ben. En de coach die ik kan zijn voor jou.

Welbevinden was in mijn leven onbewust afhankelijk van het welbevinden van anderen. Omstandigheden konden mij in een rollercoaster terecht brengen. Ik voelde me altijd verantwoordelijk voor de ander, probeerde het de ander naar de zin te maken. Ik nam de ander altijd serieus, maar vergat mezelf serieus te nemen. Daarnaast had ik in mijn leven last van constitutioneel eczeem en zat letterlijk en figuurlijk vaak niet lekker in mijn vel. Een grote kracht van mezelf was luisteren, maar naar mezelf luisterde ik niet. Behalve dat ik vaak aandacht gaf aan alle gedachten in mijn hoofd. Ik leefde voor een belangrijk deel in mijn hoofd, maakte me zorgen en het piekeren overheerste soms mijn leven. Niet verwonderlijk zouden veel mensen tegen me hebben gezegd als je wist wat er allemaal op mijn pad gaande was.

Toch denk ik daar tegenwoordig anders over. Door mijn eigen proces ben ik er van overtuigd geraakt dat ook al kan je omstandigheden niet veranderen, je veel invloed heb op hoe je er zelf mee omgaat. Puur door te onderzoeken hoe je zelf in de situaties kan staan, zonder dat dit jouw stemming, welbevinden negatief beïnvloedt. Ik geloof in het goede van mensen en ben er van overtuigd dat ieder mens beschikt over mogelijkheden om in zijn kracht te komen. Ieder mens wordt in zijn leven geconfronteerd met situaties waardoor emoties het leven gaan overheersen. We ontwikkelen overtuigingen die ons soms behoorlijk belemmeren.

Ik heb ervaren dat je ondanks de worstelingen die je in je leven tegenkomt, zelf de verandering kan zijn die je wenst. Het gevoel kan ervaren in je kracht te staan en keuzes te maken waar je volledig achter kan staan, zonder negatieve emoties, maar puur vanuit het gevoel dat het oké is, dat gun ik ieder mens toe. Dat geeft namelijk innerlijk rust en van daaruit ontstaat ruimte om te genieten van het moois het leven ons biedt.

 

 

Reactiemogelijkheid is gesloten